Dintotdeauna, poporul roman a avut o chestie in a vorbi deschis copiilor, despre educatia sexuala, fie acasa, fie in mediile educationale. Mereu a fost o chestie tabu si foarte putini sunt aceia care o considera o necesitate.

Chiar daca si eu personal, sunt o fire usor pudica, realizez cat de importanta este o astfel de discutie cu copiii mei peste cativa ani, cand va fi nevoie. Deocamdata il am doar pe Mihai, dar timpul zboara, asa cum am observat pana in prezent, si nu va trece mult pana sa ma intrebe sau sa trebuiasca sa ii explic diverse lucruri de baza ale vietii si  ale societatii in care traim.

Stiindu-ma pe mine o fire curioasa (imi aduc aminte ca eram mica si o intrebam pe mama toate chestiile posibile si imposibile), punand alaturi firea zvapaiata a fiului meu si timpurile de astazi, nu ma simt chiar pregatita pentru ce urmeaza, insa acest lucru se poate usor rezolva, prin participarea la un eveniment de educare pe aceasta tema.

Si cum lucrurile bune si normale, au inceput sa se intample si la Iasi de ceva timp, sambata, 18 martie, vom avea ocazia sa luam parte la conferinta educationala care abordeaza subiectul sexului, sustinuta de psihoterapeutul Anda Pacurar.

Sub titlul Identitatea de gen la copii si adolescenti – educatia sexuala intre tabu si necesitate, conferinta organizata de Re-Mind Center va avea loc la hotel Unirea, incepand cu ora 15, pana undeva in jurul orei 18, si se adreseaza in aceeasi masura, parintilor, bunicilor, cadrelor didactice, consilierilor educationali, asistentilor maternali, psihologilor, dar si viitorilor parinti.

In cadrul evenimentului vor fi analizate cateva teme si intrebari de baza, printre care:

  • Cand le vorbim copiilor despre sex?
  • Cine este persoana avizata in a le vorbi copiilor pe aceasta tema?
  • Cum facem acest lucru posibil si cat mai usor?
  • Joaca sexuala si comportamente deviante

Formularul de inscriere se gaseste aici, eu sigur voi fi acolo, ca sa ma documentez temeinic pentru ce va sa vina, tu ce spui? Ne vedem acolo?

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *